Wisselkoers

De wisselkoers bepaalt de waarde van de ene munteenheid, ten opzichte van de andere. Een wisselkoers van 1,20 van de euro ten opzichte van de pond betekent bijvoorbeeld dat u €1,20 dient te betalen, om 1 pond in handen te krijgen. Aan de andere kant krijgt u €1,20, op het moment dat u een pond in zou wisselen.

Wat is een wisselkoers

De wisselkoers geeft de waarde van de munten onderling aan. Dit is interessant om na te gaan wat de boodschappen of een cocktail in het buitenland kosten, maar ook op het moment dat u internationaal zaken wilt doen. Sinds de invoering van de euro hebben we in Europa nauwelijks nog te maken met een wisselkoers. Dat neemt echter niet weg dat u deze zal moeten hanteren op het moment dat u naar Engeland, Zwitserland of bijvoorbeeld New York gaat.

Wisselkoers berekenen

U kunt zelf de wisselkoers berekenen en nagaan hoe duur het is om een hotel in Londen te boeken. U kunt de wisselkoers aan de andere kant ook gebruiken om na te gaan hoe een budget van €500 voor de vakantie zich vertaalt naar een bedrag in bijvoorbeeld Australië of Zuid-Amerika. Wat dat betreft kunt u de wisselkoers gebruiken om een idee te krijgen van de waarde van het geld over de grens. U zorgt er daarmee voor dat u op de hoogte bent van de verschillen, al kunt u ook besluiten om geld te verdienen met de wisselkoers.

Geld verdienen aan de wisselkoers

Handelaren gebruiken de wisselkoers om hier geld mee te verdienen, door op de juiste momenten te kopen of te verkopen. Het is mogelijk om morgen bijvoorbeeld een pond te kopen, door €1,20 te betalen. Indien de euro vervolgens aan waarde verliest ten opzichte van de pond zorgt dit ervoor dat u over een maand €1,40 voor een pond terug kunt krijgen. Indien u dit doet met een groter bedrag is het mogelijk om geld te verdienen met de wisselkoers, door op het juiste moment te kopen en de waarde later weer terug te wisselen.