Vakantiegeld wisselen

Wilt u vakantiegeld wisselen, geld dat u vanaf uw vakantieadres heeft meegenomen? In grote delen van Europa hebben we hier dankzij de euro gelukkig geen last meer van, maar daar buiten is dit nog wel het geval.

Geld wisselen in Nederland
U kunt uw geld wisselen in Nederland, zodat u het vakantiegeld weer om kunt zetten naar euro’s en u de mogelijkheid heeft om dit uit te geven. Reisde u bijvoorbeeld naar Amerika en betaalde u daar met dollars? U kunt daar hier helaas niets meer mee. Bent u binnen afzienbare tijd niet van plan om nog een keer naar Amerika te reizen? Dan kunt u het geld helaas niet zomaar meer uitgeven en is het beter om dit om te wisselen. U kunt uw vakantiegeld wisselen bij bijvoorbeeld het GWK, bij de postkantoren en op Schiphol of bij de bank. Zij zorgen er graag voor dat u het kunt wisselen naar euros.

Kosten geld wisselen

Wilt u vakantiegeld wisselen, zodat u de waarde daarvan hier in Nederland weer kunt gebruiken? Houd er rekening mee dat dit niet gratis is, hier zijn kosten aan verbonden. U heeft te maken met een wisselkoers, maar ook het wisselkantoor zal u een bepaald kostenpercentage berekenen. Dit betekent dat u iets van de waarde zal verliezen. Daar staat aan de andere kant tegenover dat u de rest van het bedrag tot uw beschikking heeft na het geld wisselen en dat u dat weer uit kunt geven.

Wisselkoersen in de gaten houden

Wilt u het vakantiegeld wisselen, maar het liefst op het moment dat er sprake is van een gunstige wisselkoers? Wacht tot het moment waarop de buitenlandse valuta hoog staat ten opzichte van de euro. Op dat moment krijgt u er een mooi bedrag voor en kan het geld wisselen een interessante keuze vormen. U dient de wisselkoers dagdagelijks in de gaten te houden, aangezien deze behoorlijk kunnen schommelen. Indien u daar het geduld niet voor heeft kunt u meteen uw geld wisselen en er daarmee voor zorgen dat u weer euros tot uw beschikking krijgt, waarmee u goed uit de voeten kunt.