Geld omrekenen

Geld omrekenen?
Als je op vakantie gaat naar het buitenland waar niet met de euro wordt betaald, is het verstandig dat je vóór je vertrekt berekent welke wisselkoers er geldt in dit land. Op deze manier weet je hoeveel euro’s vergelijkbaar zijn met de plaatselijke munteenheid, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast weet je direct hoeveel geld je moet wisselen bij het grenswisselkantoor of de bank, voor je op vakantie gaat. Op deze pagina lees je hoe je geld moet omrekenen met een online calculator.

Geld omrekenen met een online calculator
Als je wilt weten wat de waarde van een euro is in een ander land met een andere valuta, kun je dit gemakkelijk omrekenen. Hier is een officiële berekening voor die je hoogstwaarschijnlijk wel onder je neus hebt gehad op de middelbare school, maar tegenwoordig zijn er gemakkelijkere manieren om geld om te rekenen.

Zo zijn er vele online calculators te vinden om geld om te rekenen, zodat je snel en eenvoudig weet wat de waarde van de euro is, uitgedrukt in de betreffende vreemde valuta. Door te zoeken in populaire zoekmachines als Google op termen als ‘wisselkoers berekenen’ en ‘wisselkoers calculator’ kom je al snel in aanraking met vele handige online calculators.

Hoe werkt een online calculator voor geld omrekenen?
Als je eenmaal een goede online calculator hebt gevonden, kun je aan de slag. Het enige wat je hoeft te doen om het geld om te rekenen, is de waarde van de euro in te vullen en in te vullen naar welke valuta je dit bedrag wilt omrekenen. Wil je bijvoorbeeld 500 euro reserveren voor je vakantie in New York, dan vul je bij het bedrag in euro’s ‘500’ in. Vervolgens selecteer je de Amerikaanse dollar en klik je op ‘Bereken’ of ‘Verstuur’.

Let op: als je de euro wil omrekenen naar Amerikaanse dollars, moet je er rekening mee houden dat er meerdere landen zijn die de dollar hanteren als valuta. Deze dollars hebben echter een andere waarde dan de Amerikaanse dollar. Controleer dus goed of je de Amerikaanse dollar hebt geselecteerd voor je op ‘Bereken’ klikt.

‘Andersom’ geld omrekenen
Als je niet wil berekenen hoeveel de euro waard is in Amerikaanse dollar maar juist wil berekenen hoeveel waarde de Amerikaanse dollar heeft in euro’s, dan kun je de berekening voor geld omrekenen gemakkelijk omdraaien. Nu klik je in het vakje waar je eerst ‘500’ had ingevuld niet op de euro, maar selecteer je de Amerikaanse dollar. Vervolgens vul je het gewenste bedrag in, bijvoorbeeld ‘200’. Waar je voorheen de Amerikaanse dollar in hebt gevuld, vul je nu juist de euro in om de berekening om te draaien. In feite draai je de berekening dus precies om, zodat je niet berekent hoeveel de euro waard is in dollars, maar hoeveel de dollar waard is in euro. Op deze manier kun je alle mogelijke valuta’s omrekenen.